Slottsstaden / Ribersborg

Områdena Ribersborg och Slottstaden ligger mig extra varmt om hjärtat då jag bott i området i många år. Därför känner jag till kvarteren mycket väl och kan gatorna som rinnande vatten.

Ribersborg och Slottsstaden tillhör Västra Innerstaden och är ett av Malmös mes attraktiva områden. Här har man gångavstånd till hav, parker och city. Området består främst av flerfamiljshus, många är byggda under funkiseran och här ligger berömda Ribershus som uppfördes av den kände byggmästaren Eric Sigfrid Persson. I Slottsstaden / Ribersborg finns även flera sekelskifteshus och fastigheter byggda under 50-talet.

Rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar jag varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag. Dessutom bor man här nära Malmös främsta parker; Slottsparken, Pildammsparken och Rönneholmsparken. För den som pendlar går flera stadsbussar i området och man tar sig enkelt till Triangeln eller Centralen antingen till fots eller på cykel. Ett generationsskifte har under de senaste åren skett i Slottsstaden som gått från att vara ”käppastan” till ”nappastan”. Skiftet har fört med sig nyetableringar av butiker, restauranger och caféer. Dessutom finns mycket av den vardagliga närservicen i köpcentrumet Kronprinsen

Jag har under mina år som mäklare i Malmö haft många försäljningar i området. Kontakta mig när du ska sälja din bostad och vill ha en engagerad fastighetsmäklare med extra god lokalkännedom i ett av Malmös attraktivaste områden.

Inte ditt område? Gå till sidan mäklare Malmö för att hitta ditt område.

Din lokala mäklare i Malmö

Ansvarig mäklare Slottsstaden / Ribersborg

Annika Rosenberg fd. Hellström

VD
Reg. fastighetsmäklare
Ledamot Mäklarsamfundet
040-6312 061
E-mail

Kontakta oss