Västra Hamnen & Dockan

I början på 2000-talet påbörjades förvandlingen av Västra Hamnen, ett område som ända sedan 1700-talet använts till hamn och industrier. Förvandlingen blev uppenbar 2001 när man invigde det nya bostadsområdet med bomässan Bo01. Västra Hamnen fick och får fortfarande mycket uppmärksamhet på grund av den variationsrika och spektakulära arkitekturen. Stadsdelen har sedan dess bara fortsatt att växa. Idag är det en blandning av flerfamiljshus, gathus, kontor och här och var små butiker och restauranger.

Fina helgdagar året runt fylls stadsdelen av Malmöbor som vill ta en promenad, fika eller njuta av havsutsikten. När sommaren väl kommer är Västra Hamnen det självklara valet för ett dopp eller en grillning, vilket skänker mycket liv till stadsdelen.

Bostäderna kring Dockan uppfördes i början på 2000-talet. Husen är belägna runt småbåtshamnen som många av lägenheterna också har utsikt mot. I området finns restauranger och caféer men också en hel del kontorsverksamhet. Många av lägenheterna i Dockan bjuder på fantastisk havsutsikt och Malmö central ligger bara 5 minuters promenad bort.

Inte ditt område? Gå till sidan mäklare Malmö för att hitta ditt område.

Din lokala mäklare i Malmö

Ansvarig mäklare Västra Hamnen & Dockan

Annika Rosenberg fd. Hellström

VD
Reg. fastighetsmäklare
Ledamot Mäklarsamfundet
040-6312 061
E-mail

Kontakta oss